Alfister inntar Lærdal

Alfister inntar Lærdal

Publisert av Kenneth Høiland den 18.06.20. Oppdatert 24.06.20.
Treffet begynner fredag ettermiddag/kveld. Da møtes vi ved Hotellet og får informasjon om treffet og hva som skjer hele helga. På ettermiddagen blir det pizzabuffet, med husets hjemmelagde pizza, og de som ønsker det kan stille ut bilen sin. Utover kvelden blir det hygge i puben og vi planlegger kjøreruta for Lørdag. 

Lørdag er det avreise fra Hotellet kl 10.00. Vi kjører Lærdalsørenring route 2.
Den vil ta oss opp til fjells og ned igjen på de gamle veiene langs lakseelva i Lærdal. Vi tar turen innom både Borgund stavkyrkje og minnesteinen etter Norges første bilturist,som er satt opp av kongelig norsk automobilklubb på 70 tallet. Her besøker vi også et lite veimuseum. Vel tilbake i Gamlegata har en to valg; en kan slappe av på Hotellet eller bli med videre opp Aurlandsfjellet til Stegasteinen. Et fantastisk utsiktspunkt som er et must å få med seg i Sogn :-) 
Som et alternativ til kjøring denne lørdagen, tilbyr vi vandring gjennom gamle Lærdalsøyri med lokalkjent historiker som guide. Lærdal har en av Norges flotteste trehusbebyggelser som stammer fra ca 1800. En historisk guiding er absolutt verdt å få med seg.  
Det blir bilutstilling og felles middag ved Lærdalsøren Hotel kl 20.00.
Deretter går turen til Småsnurren Bar.

Foto lånt av Lærdalsøren Hotel