Brunos matspalte: Squashruller med Gorgonzola-ost

Brunos matspalte: Squashruller med Gorgonzola-ost

Publisert av Christian Jarre den 18.06.19. Oppdatert 10.07.22.

 

Til 4 personer:

3-4 squash

2 fedd hakket hvitløksbåter

5 ss olivenolje extra virgin

4 ss soltørkede tomater i strimler

200 gr Gorgonzola Dolce

2 ss finhakket fersk basilikum

Salt og pepper

 

 Fjern endene på squashene og skjær på langs i skiver rundt 0.5 centimeter. Legg skivene flate ved siden av hverandre og dryss salt på. La dem hvile i én time og tørk av med kjøkkenpapir. Skivene grilles i en grillpanne eller vanlig grill til de er myke. La dem avkjøles. 

Bland hvitløk og olivenolje sammen i en skål. Blandingen pensles på skivene, fordel så gorgonzola på skivene. Gjenta dette med soltørkede tomater og basilikum. Tilsett nykvernet pepper og rull sammen. Legg rullene i en ildfast form smurt med olivenolje. Settes i en forvarmet ovn på 160 grader i cirka 5 minutter.

Blåmuggosten Gorgonzola Dolce kan gi en sterk smak selv om det er den søte typen. I stedet kan man da bruke en annen italiensk ost. Tallegio passer godt, denne kan man finne i enkelte delikatesseforretninger.

Til denne retten anbefales en rødvin fra det sydlige Italia. En Primitivo di Salento passer godt. Primitivodruen er en meget gammel drue, den fantes i fylket Puglia allerede i før-romersk tid. Langt syd vil de blå druene gi en kraftig vin med høyt alkoholinnhold. Den er også kraftig og rød med et nesten fiolett skjær. Primitivoviner finnes i godt utvalg på Vinmonopolet.

 
_____________________________

 

Foto: KAJA KULBRAATEN 

Tekst: PERAN KULBRAATEN 

Kokk: BRUNO BARDELLOTTO

_____________________________

 

Fra Alfanytt – magasin for Klubb Alfa Romeo Norge. Gjenbruk er kun tillatt med Alfanytt-redaktørens skriftlige samtykke.