Ungdommen i klubbens Vestlandsavdeling på tur

Ungdommen i klubbens Vestlandsavdeling på tur

Publisert av Kenneth Høiland den 24.05.20. Oppdatert 08.04.23.

For all vår fremtids skyld,
søk det og dyrk det,
dø om du må – men:
øk det og styrk det!

-Nordahl Grieg "Til Ungdommen

 
I Vestlandsavdelingen er vi så heldige at vi har fått en aktiv gruppe unge Alfister som stort sett alltid stiller opp og deltar på arrangement.  De arrangerer også egne spontanturer og heldigvis inviteres flere av oss i den eldre garden med også.  Det har blitt flere turer i distriktet nå i Coronatiden, og den siste turen gikk fra Bergen til Herdla på Askøy, før vi snudde og satte kursen mot Hellesøy ytterst i Øygarden. 


Været smilte til turfolket denne dagen og det var god temperatur og mye blå himmel.  Det stoppes relativt ofte, for det skal være sosialt å være på Alfatur. 


Etter at vi hadde besøkt Herdla med obligatorisk foto og video på den siste broen over til øyen satte vi kursen langs østsiden av Askøy og tilbake over Askøybroen  og Sotrabroen og utover nordvest i havet mot fantastiske Øygarden. Vi stoppet på Rong der det lokale treffet Torsdagsklubben arrangeres før vi snirklet oss avgårde mot Hellesøy, så langt du kommer mot Storbritannia uten båt :) 


På turen innover mot Sartor igjen stoppet vi på Kystmuseet der statuen av verdensmester i svømming Alexander Dale Oen står.  Han var også glad i biler og tilfeldigvis var det hans fødselsdag denne torsdagen.

 

Elsk – og berik med drøm –
alt stort som var!
Gå mot det ukjente,
fravrist det svar.

 

 


Men det er kjøring som står i fokus på disse turene og vi var snart tilbake i bilene på vei mot middagsreservasjon. Turen ble avsluttet med burgere på Holy Cow på Sartor senter, noe som virkelig fristet til gjentakelse. Litt vemodig å vinke farvel til denne flotte gjengen etter nesten 8 timer på tur.  Men godt det aldri er lenge til neste gang.

 

Klikk for flere bilder  


Er du ung Alfist og har lyst til å være med på tur og bli kjent med andre hyggelige klubbmedlemmer i Bergensområdet så nøl ikke med å kontakte klubbkontaktene og følg med på Facebook.