Til 8 personer:
8 store faste tomater, helst bifftomat
4 egg
150 gr revet pecorino-ost eller lagret parmesan
200 gr kavring
8 ss forvellet og gravhakket spinat
Salt og pepper
Litt revet muskat
Olivenolje extra virgin
Finhakket fersk bladpersille
Vask tomatene, skjær av et lokk og fjern innmaten. Visp eggene i en bolle og tilsett pecorino-osten, kavring, spinat og en klype revet muskat. Smak til med salt og pepper. Bland godt sammen. Tomatene fylles massen og lokket legges på. Stekes i ovnen i en smurt form med olje. Steketid cirka 30 minutter ved 160 grader.
Serveres på tallerken, hell olivenolje over og dryss på med hakket persille. Servert som dette passer tomaten godt som tilbehør til for eksempel grillmat eller bistecca (biff). Som lunsjrett kan man i tillegg servere et stykke ristet brød og eventuelt noen skiver med parmaskinke.
Vinene som passer godt vil være enten en Nebbiolo eller en Barbera d'Alba. Dette er viner fra Piemonte med høyt innhold av garvesyre (tannin). Dette er kvalitetsvin som holder lenge på flaske. Disse er tilgjengelige på Vinmonopolet for en grei penge.
_____________________________
Foto: KAJA KULBRAATEN
Tekst: PERAN KULBRAATEN
Kokk: BRUNO BARDELLOTTO
_____________________________
Fra Alfanytt – magasin for Klubb Alfa Romeo Norge. Gjenbruk er kun tillatt med Alfanytt-redaktørens skriftlige samtykke.