Til 4 personer:
3-4 squash
2 fedd hakket hvitløksbåter
5 ss olivenolje extra virgin
4 ss soltørkede tomater i strimler
200 gr Gorgonzola Dolce
2 ss finhakket fersk basilikum
Salt og pepper
Fjern endene på squashene og skjær på langs i skiver rundt 0.5 centimeter. Legg skivene flate ved siden av hverandre og dryss salt på. La dem hvile i én time og tørk av med kjøkkenpapir. Skivene grilles i en grillpanne eller vanlig grill til de er myke. La dem avkjøles.
Bland hvitløk og olivenolje sammen i en skål. Blandingen pensles på skivene, fordel så gorgonzola på skivene. Gjenta dette med soltørkede tomater og basilikum. Tilsett nykvernet pepper og rull sammen. Legg rullene i en ildfast form smurt med olivenolje. Settes i en forvarmet ovn på 160 grader i cirka 5 minutter.
Blåmuggosten Gorgonzola Dolce kan gi en sterk smak selv om det er den søte typen. I stedet kan man da bruke en annen italiensk ost. Tallegio passer godt, denne kan man finne i enkelte delikatesseforretninger.
Til denne retten anbefales en rødvin fra det sydlige Italia. En Primitivo di Salento passer godt. Primitivodruen er en meget gammel drue, den fantes i fylket Puglia allerede i før-romersk tid. Langt syd vil de blå druene gi en kraftig vin med høyt alkoholinnhold. Den er også kraftig og rød med et nesten fiolett skjær. Primitivoviner finnes i godt utvalg på Vinmonopolet.
Foto: KAJA KULBRAATEN
Tekst: PERAN KULBRAATEN
Kokk: BRUNO BARDELLOTTO
_____________________________
Fra Alfanytt – magasin for Klubb Alfa Romeo Norge. Gjenbruk er kun tillatt med Alfanytt-redaktørens skriftlige samtykke.