Sportsikonet Eugen Bjørnstad er æresmedlem i klubben vår. 

Ikke alle er klar over at det én gang fantes en Alfa Romeo 8C 2300 Monza her i landet. Den ble kjøpt ny av Eugen Bjørnstad i 1932 og tatt med hjem til Norge. Selger var selveste Enzo Ferrari.
En nordmann i en alder av bare 23 år ble altså eier av en bil som etter datidens standard var en Formel 1-bil. Hele den fantastiske historien om Eugen Bjørnstad, skal nå bli bok.
– Jeg har gått rundt med planer om en biografi om denne legenden i norsk motorsport i mange år, forteller Morten Larsen.

Norsk motorsporthistorie
Han forteller at han oppsøkte Eugen Bjørnstad i 1978. Han var da helt glemt i Norge og satte stor pris på å fortelle sin historie.
– Jeg var formann i Norsk Sportsvogn Klubb og inviterte han dit for at han skulle fortelle om sine opplevelser. Enden på visen var at han først ble æresmedlem der og noen år senere også i Klubb Alfa Romeo Norge. Bjørnstad ble syk og testamenterte premier og utklippsbøker til meg før han døde i 1992. Bilen hans er for øvrig i trygge hender i Danmark og under restaurering.

Nordens fartskonge
Eugen Bjørnstad hadde kjørt både Fiat, Amilcar og Bugatti før han kjøpte sin Alfa Romeo 8C 2300 Monza. Han var en godt etablert racerkjører og deltok gjerne i tre forskjellige klasser i ett og samme løp: Motorsykkel, sportsklassen og racerklassen.
Han var stadig på farten og kjørte både i Norge, Sverige og Danmark. Etter at han kjøpte Alfaen, dro han til Polen og vant Polens Grand Prix der. Senere vant han det svenske Vinter Grand Prix og Finlands Grand Prix flere ganger.
Sonja Henie og Eugen Bjørnstad var superkjendiser og sportsikoner på 1930-tallet, og Eugen ble uoffisielt kåret til «Nordens fartskonge».